Homefield Coach House, Knockholt, Kent.

An original Victorian Coach House extended and adapted using traditional materials and craftsmanship.

Homefield Coach House located in Knockholt, Kent is a spacious family home of approximately 6, 000 sq ft of accommodation in the main house on a plot of 15.7 acres. There are fabulous far reaching views over the surrounding countryside with Canary Wharf visible in the distance.

The building was originally a coach house but was converted to a dwelling in the 20th Century and was extended in the 1990's. The project that commenced on site in September 2012 aims to make the home visually more connected externally through the replacement of large sections of the 1990's extension with more traditional elements.

Internally there is a reduction in the number of level changes and down standing beams to make several of the spaces flow together more sympathetically. 

The interior of the house is being fully refurbished using traditional materials and crafts. The client has a clear vision of what she wishes to create internally and we have assisted her through the preparation of kitchen drawings and animations, models of chandeliers, drawings of internal panelling and joinery and other specialist internal elements including the design of the two main oak staircases.

View of main staircase in construction.





Landscape works

The finished project will benefit from new landscaped gardens for which we are the contract administrators that help to lock the building sympathetically into the landscape. A wonderful external swimming pool is incorporated into the landscape works that will be heated via an air source heat pump.

Coloured landscape plan - Click to enlarge


Construction Gallery


Study animations.

The project demonstrates our commitment to assisting the client through all stages of the project. For example a photomontage animation was created for the library staircase whilst the project was on site to help the client visualise the new area. 

For the kitchen we prepared a design for the kitchen island to compliment the retained kitchen and created a study animation for the client to consider.

 

Library staircase study animation.

Kitchen design study animation.


Physical Models

A cardboard model to the exact dimensions of an antique chandelier which the client was considering for the new main staircase hall was created to ensure the client made the right decision about the purchase of this essential element.


AV Architects

 

T: +44 (0) 1732 366223

E:  info@architectsav.co.uk


Reg No: 07326139

Copyright AV Architects Ltd 2014