A Victorian townhouse full of traditional character is transformed into a wonderful modern family home though brave modern interventions, artwork and remodelling.

Holly Tree House, Beckenham, Kent. 

Located close to the centre of Beckenham, Holly Tree House is a Victorian semi-detached townhouse built in the late 1850s.

When we were commissioned the existing layout of the house at the ground floor did not make the most of the internal area and the access to the garden was extremely convoluted being via a uPVC conservatory which was under utilised as it was only connected to the house via an unwelcoming narrow single storey corridor.

The internal space at the rear of the house was remodelled in a sympathetic manner to provide better proportioned internal spaces that forms a combined kitchen/dining area and a new family room that is contained within a new extension lit by generous  bi-folding doors and a contemporary roof lantern.

The family room becomes the portal to the garden and has a wonderful terrace to provide an external seating/dining area. 


AV Architects did a spectacular job for us. Innovative ideas turning our rabbit warren of rooms into an airy and bright open plan family environment whilst retaining the integrity of the beautiful Victorian building in which we live. I couldn’t recommend them highly enough.
— Matt Flint



Gallery of how the house was prior to re-modelling and initial design sketches.



AV Architects

 

T: +44 (0) 1732 366223

E:  info@architectsav.co.uk


Reg No: 07326139

Copyright AV Architects Ltd 2014